Українці світу закликають Вселенського Патріарха надати автокефалію Православній Церкві

Світовий Конґрес Українців (СКУ) підтримує прагнення українського народу про надання автокефалії Православній Церкві в Україні, яке Верховна Рада України оприлюднила 16 червня 2016 р. у своєму зверненні до Святійшого Варфоломія І, Архієпископа Константинополя - Нового Риму i Вселенського Патріарха, пише Галінфо.

Світовий Конґрес Українців підтримує прагнення українського народу про надання автокефалії Православній Церкві в Україні, яке Верховна Рада України оприлюднила 16 червня 2016 р. у своєму зверненні до Святійшого Варфоломія І, Архієпископа Константинополя - Нового Риму i Вселенського Патріарха, пише Галінфо.

Верховна Рада України зокрема закликала Вселенського Патріарха «Заради блага Православної Церкви в Україні та цілісності українського народу видати Томос про автокефалію Православної Церкви в Україні, на основі якого вона могла посісти належне місце у родині Помісних Православних Церков».

У зверненні Верховної Ради наголошується на тому, що:

«Після подій 2014 р. Україна вже ніколи не буде ані політичною, ані церковною колонією Росії. Як свідчить стан Православної Церкви в Україні, вона вже давно за всіма належними критеріями готова до статусу Помісної автокефальної Церкви:

Сучасна Україна - це самостійна держава, суверенітет якої визнається усім світом;

Український народ має власну самобутню культуру, яка плекає його ідентичність;

Нарешті, кількісні показники життя Православної Церкви в Україні свідчать, що ця Церква не лише досягла необхідного для автокефального буття рівня, але й стане найчисельнішою Православною Церквою світу, якщо зможе подолати поділ».

«Світовий Конґрес Українців закликає Святійшого Варфоломія І, Архієпископа Константинополя - Нового Риму i Вселенського Патріарха та Великий і Святий Собор, який 16-26 червня 2016 р. проходить на Криті, Греція, надати автокефалію Православній Церкві в Україні. Ця Церквa консолідує український народ навколо національних інтересів, які сьогодні перш за все пов’язані з захистом незалежності і територіальної цілісності України від російської агресії,» – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: