Геращенко повідомила про готовність європейських депутатів скасувати санкції проти Росії

Українська делегація у ПАРЄ
Українська делегація у ПАРЄ / Ірина Геращенко, Facebook

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що у Парламентській асамблеї ради Європи відчувається зміна позицій стосовно РФ і заклики повернути право голосу її делегації вже цього року.

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що у Парламентській асамблеї ради Європи відчувається зміна позицій стосовно РФ і заклики повернути право голосу її делегації вже цього року.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, перебуваючи на черговому засіданні ПАРЄ.

[dyvys_blockqoute text="Ситуація в ПАРЄ дуже непроста. РФ задіює значні ресурси і працює з політичними групами, ми відчуваємо зміну позицій, пом'якшення риторики, заклик повернути росіян вже цього року. Змінюється ситуація навіть у тих групах, які традиційно підтримували Україну в нашій боротьбі за європейські цінності і права людини: в групі лібералів, консерваторів, в Європейській народній партії. Не говорю вже про соціалістів, там усе складно" author="зазначила Ірина Геращенко"]

Крім того, за її словами, «чи не вперше в історії ПАРЄ» доповідачу комітету ПАРЄ з політичних питань і демократії Кристині Зеленковій, що готувала доповідь про наслідки війни на Донбасі, відмовили в пролонгації терміну роботи над доповіддю попри загострення ситуації на Донбасі.

Тож віце-спікер українського парламенту пообіцяла, що українська делегація проведе активну роботу у комітетах ПАРЄ, аби не допустити зняття обмежень з РФ.

Ірина Геращенко додала, що колись європейським політикам буде соромно за їх конформізм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: