Львів компенсує перевізникам витрати на вивезення сміття

Фірмам, які займаються вивезенням зі Львова твердих побутових відходів компенсують втрати, яких вони зазнають через збільшення відстані, на яку їм доводиться транспортувати сміття.

 

Відповідне рішення сьогодні ухвалив виконавчий комітет Львівської міської ради, повідомляє ІА Дивись.info.

«В нас є 5 перевізників перевізників ТПВ, які на сьогодні здійснюють перевезення на різні відстані.  Тобто є перевізники, які здійснюють перевезення на відстань 50 кілометрів в одну і другу строну, є на відстань 100 кілометрів, є 500 кілометрів. Зрозуміло,  що вартість вивозу ТПВ для населення і бюджету не враховувала цих додаткових витрат. Тому сьогодні прийнято рішення, що ми будемо відшкодовувати з міського бюджету додаткову вартість на перевезення і на захоронення» - розповіла у коментарі журналістам директор департаменту економіки Львівської міської ради Ірина Кулинич.

За її словами витрати на захоронення будуть компенсуватися по факту.

«Захоронення буде братися по факту, тому що якщо подивитися на наше ЛКП «Збиранка», яке працювало в Гриибовичах, то захоронення коштувало 73 гривні. На інших полігонах ця вартість є значно більшою – в середньому 150 гривень» - пояснила Ірина Кулинич.

Щодо компенсації транспортних витрат, то вони рахуватимуться з розрахунку тона-кілометр.

«Якщо буде везти 10 тонна машина сміття, то це береться наприклад 1,5 множиться на 10 тон і на кілометраж. Наприклад, якщо рахувати 100 км в одну і другу сторони 10 тонної машини, то це на одну машину десь 2 тисячі гривень. Якщо будуть возити на велику відстань на 500-600 км, то це будуть машини 20-тонні і відповідно так само будемо рахувати тону на кілометр пробігу» - додала Ірина Кулинич.

За її словами рішення приймається тільки до серпня, з часом у нього можуть бути внесені зміни. Враховуючи компенсацію  перевізникам тарифи на вивіз сміття для для населення та бюджетних організацій змінюватися не будуть, а з комерційними структурами перевізники переукладуть угоди.

«Будемо думати, яким чином мають переукладати угоди ОСББ і кооперативні будинки» - розповіла Ірина Кулинич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: