Постпреди країн ЄС схвалили продовження санкцій проти РФ на півроку, – джерело

Комітет постійних представників країн ЄС (COREPER), що засідав у вівторок в Брюсселі, погодив продовження економічних обмежувальних заходів щодо Росії на шість місяців.

Комітет постійних представників країн ЄС (COREPER), що засідав у вівторок в Брюсселі, погодив продовження економічних обмежувальних заходів щодо Росії на шість місяців, повідомило «Інтерфаксу» в Брюсселі європейське дипломатичне джерело.

«Санкції продовжуються на шість місяців, їх подальший розгляд після закінчення буде пов'язано з виконанням мінських угод», - сказав співрозмовник агентства.

Він уточнив, що юридичний акт, схвалений COREPER, має затвердити Рада ЄС. Коли саме це станеться, поки невідомо, проте має відбутися до саміту Євросоюзу 28-29 червня.

Інше джерело в інститутах ЄС повідомило, що питання продовження економічних санкцій включено до порядку денного засідання COREPER на вівторок, але буде вирішуватися без обговорення.

Нагадаємо, що міжнародні санкції щодо Росії, що почали застосовуватися у 2014 році — політичні та економічні заходи, направлені на припинення агресії Росії проти України. Окрім ЄС та США санкції ввели Канада, Японія, Норвегія, Швейцарія, Австралія, Нова Зеландія, загалом — 41 країна, власне Україна, а також Парламентська асамблея Ради Європи та, неформально, Китай. Метою санкцій є припинення фінансування, озброєння та постачання Росією терористів на схід України.

Передбачалось, що санкції будуть вводитись поетапно: перший етап — обмеження співробітництва; другий — обмеження на постачання окремих видів технологій; третій — секторальні санкції, направлені проти окремих секторів економіки РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: