СММ ОБСЄ зафіксувала зростання кількості порушень припинення вогню

У понеділок, 20 червня, групи спостерігачів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ відзначили зниження кількості порушень режиму тиші в Донецькій області та їх збільшення в Луганській області порівняно з минулими вихідними, передає Інтерфакс.
«СММ спостерігала більше порушень режиму припинення вогню в Луганській області, ніж кожного з попередніх двох днів. Під час перебування в контрольованому урядом Щасті (20 км на північ від Луганська) СММ чула 63 вибухи, визначені як мінометні за 0,5-2 км на південному сході, і два оцінюються як мінометні за 1 км на схід менш ніж через 30 хвилин у другій половині дня», - йдеться в оприлюдненому у вівторок звіті СММ ОБСЄ в Україні, складеному на підставі інформації, отриманої станом на 19:30 понеділка.
У Донецькій області спостерігачі СММ зафіксували менше порушень режиму припинення вогню, ніж у кожен із попередніх двох днів. Так, у ніч на 19 червня працівники СММ ОБСЄ, що перебували в центрі Донецька, зареєстрували 30 невизначених вибухів за 10-15 км на північний захід і північний схід від їх розташування.
«СMM чула лише два невизначені вибухи вранці 20 червня, за 5-8 км на північний схід від своєї позиції на Донецькій центральній залізничній станції. Протягом дня розташовані в підконтрольній «ДНР» Ясинуватій (команди - ІФ) СMM почули 20 невизначених вибухів, два вибухи оцінені як влучення; усі - за 3-7 км на захід і 2-7 км на північний захід», - йдеться у звіті.
Окрім цього, пізно вранці 20 червня, перебуваючи за 2 км на південний схід від контрольованого урядом н. п. Мар’їнка (23 км на південний захід від Донецька), СMM почула 24 вихідні постріли з автоматичного гранатомета АГС за 2-3 км на північ.
Камера СММ у Широкиному (18 км на схід від Маріуполя) записала десять поодиноких пострілів трасуючими кулями і один постріл зі стрілецької зброї зі сходу на захід, а також 31 поодинокий постріл трасуючими кулями із заходу на схід у ніч на 19 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: