Вдалося домовитися з РФ про переміщення деяких ув'язнених із Сімферополя в Україну

Уповноважений з прав людини Верховної Ради України Валерія Лутковська та її колега з Російської Федерації Тетяна Москалькова домовилися укласти угоду про переміщення деяких ув'язнених із Сімферополя.

Уповноважений з прав людини Верховної Ради України Валерія Лутковська та її колега з Російської Федерації Тетяна Москалькова домовилися укласти угоду про переміщення деяких ув'язнених із Сімферополя, передає Інтерфакс-Україна.

«Домовилися укласти угоду про переміщення цих осіб. Обговорили механізми звернення до компетентних органів», - сказала Т.Москалькова журналістам у вівторок у Мінську.

За її словами, сторони звірили списки засуджених, які перебувають на території Сімферополя, щоб виконати їх волю щодо повернення ближче до сімей на територію, підконтрольну Україні.

Т.Москалькова також наголосила, що сторони концептуально домовилися провадити переговори з гуманітарних питань поза політикою.

У свою чергу В.Лутковська констатувала, що «є проблема з тими особами, які хочуть, щоб їх перемістили на територію, підконтрольну Україні». «Вдалося домовитися про механізм, як це зробити», - сказала омбудсмен.

За її словами, нині йдеться про переміщення 18 осіб. «Але це не повний список», - додала В.Лутковська, зазначивши, що сторони розраховують надалі працювати над вирішенням цих проблем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: