Будинок авіаконструктора Сікорського повернули у державну власність

До державної власності повернуто будинок родини відомого авіаконструктора Ігоря Сікорського, де народився і виріс винахідник першого в світі гелікоптера, де він сконструював свій перший гвинтокрил.

Про це повідомив головний військовий прокурор країни Анатолій Матіос.

Зазначений об’єкт нерухомості, що розташований по вул. Ярославів Вал, 15-Б у Києві, ще 2000 року був переданий державним підприємством Міністерства оборони України в оренду Міжнародному благодійному фонду «Музей історії повітроплавання і авіації ім. Сікорського» у вигляді нежитлової триповерхової будівлі площею 1460 м².

Метою укладання вказаного договору було розміщення у вказаному будинку музею та забезпечення його функціонування.

Однак упродовж 15 років орендатором не проведено жодних будівельних робіт, орендоване майно утримувалось з порушенням санітарних норм та правил пожежної безпеки, що призвело до аварійного стану будівлі.

У зв’язку з цим військовою прокуратурою Київського гарнізону ініційовано розірвання зазначеного договору оренди в судовому порядку.

21 червня 2016 року Київський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким задоволено позовні вимоги військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України щодо повернення до державної власності будинку авіаконструктора Ігоря Сікорського, який визнано історичною цінністю та розірвано договір оренди зазначеного нежитлового приміщення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: