Екс-міліціонер, який наводив установки «Град» на Маріуполь, сяде на 9 років

Винесено вирок колишньому міліонеру, який наводив установки «Град» терористів «ДНР» під час обстрілу мікрорайону Східний у Маріуполі.

Про це повідомили в ГПУ.

В ході судових слухань встановлено, що у листопаді 2014 року житель м. Маріуполя, 1975 року народження, який раніше працював у правоохоронних органах, почав співпрацювати з терористами «ДНР». Міліціонер-зрадник передавав бойовикам інформацію щодо місць дислокації військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції на території Донецької області. У подальшому цю інформацію терористи використовували для артилерійських обстрілів.

Так, 24 січня 2015 року колишній правоохоронець корегував вогонь терористів. За даними слідства, їх головною метою були блокпости та інші міста дислокації ЗСУ поблизу міста Маріуполя. Проте, через неточні координати бойовики з використанням установок «Град» обстріляли житловий мікрорайон «Східний» міста Маріуполя.

В результаті масованого обстрілу загинули 30 людей, ще понад 100 - отримали поранення. Повністю та частково були зруйновані понад 200 будівель. Цей обстріл став наймасштабнішим з початку проведення АТО.

Після обстрілу Маріуполя співробітники СБУ одразу вийшли на слід зловмисників, перехопивши їх телефонні розмови. Особу, яка наводила установки «Град» терористів, було затримано та заарештовано.

22 червня за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи організації) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України, суд призначив колишньому правоохоронцю покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: