Практично всі звалища Львівщини незаконні

Майже усі звалища Львівської області незаконні і необлаштовані. Про це розповів депутат львівської міської ради Ігор Телішевський.

«Сміттєзвалища в області є. Але вони практично усі незаконні. Тому ми наполягаємо на інвентаризації всіх сміттєзвалищ, щоб вони були приведені до європейських стандартів. Чи бодай до українських, які в нас є. Те, що відбувається, незаконно. Ми бачимо, що загорілося сміттєзвалище у Жидачеві. Причина – сміттєзвалище не пристосоване. Спілкуючись з мерами інших міст, звучала теза, мовляв ми готові приймати сміття, але потрібні додаткові кошти, наприклад, на ескалатор, щоб загортати сміття. Давайте укладемо якусь інвестиційну угоду. Не будемо платити Києву, а покриємо видатки, які потрібні для вивезення сміття на полігони області», – підкреслив Ігор Телішевський.

Нагадаємо, після трагедії, що сталася на грибовицькому сміттєзвалищі, полігон твердих побутових відходів закрився і Львів залишився без сміттєзвалища. Відтак виникла гостра потреба, куди вивозити відходи, адже місто лише до добу продукує 400 тонн сміття. Як тимчасовий варіант наразі 220 тонн сміття на день забирає Київ. Львівському бюджету це обійдеться у 25 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: