У ВР зареєстровано черговий проект про звільнення Розенка

Голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денисова, депутат від фракції «Самопоміч» Наталія Веселова і депутат від фракції «Народний фронт» Олександр Дроздик зареєстрували проект постанови про визнання роботи віце-прем'єра Павла Розенка незадовільною і його звільнення, інформує Інтерфакс.

Депутати також пропонують парламенту доручити прем'єр-міністру Володимиру Гройсману в місячний термін внести на розгляд Верховної Ради нову кандидатуру віце-прем'єра.
Автори проекту постанови вважають, що за час свого перебування на посаді П.Розенко не забезпечив координацію між профільними міністерствами, через що не вдалося сформувати цілісну і послідовну державну політику в сферах, за які він відповідає (соціальна політика, пенсійне забезпечення).
Крім того урядом не проводилося громадське обговорення проекту постанови про зміну принципів контролю за призначенням соціальних виплат, на думку авторів проекту постанови, прийнятий Кабміном нормативний акт містить дискримінаційні елементи щодо переселенців.
У пояснювальній записці автори наводять цитати висловлювань віце-прем'єра, які, на їхню думку, доводять визнання Розенком ДНР/ЛНР, а також звинувачують його в пропаганді дискримінації по відношенню до переселенців.
У свою чергу, Розенко вважає, що звинувачення ініціаторів проекту постанови про його звільнення є безпідставними, і пов'язує його з боротьбою з соціальними виплатами несправжнім вимушеним переселенцям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: