Фоменко подає у відставку з поста тренера збірної України з футболу

Михайло Фоменко заявляє, що подає у відставку з поста головного тренера збірної України з футболу після провального виступу національної команди на Євро-2016 у Франції.

Про це інформує Інтерфакс.

«Який сенс продовжувати співпрацю, якщо завдання, яке було поставлене перед нами, ми не виконали? Я беру відповідальність за відсутність результату на себе і подаю у відставку», - заявив Михайло Фоменко в інтерв'ю, розміщеному на сайті Федерації футболу України в четвер.
Раніше захисник збірної України з футболу Артем Федецький повідомив, що Михайло Фоменко попрощався з командою, але не стверджував, що питання про його звільнення з посади наставника збірної вже вирішене.
Як повідомлялося, Україна програла всі три матчі на груповому етапі Євро-2016, який проходить у Франції. У першому матчі на Євро-2016 Україна програла 0:2 Німеччині. Шанси пройти в 1/8 фіналу українці втратили ще після поразки у другій зустрічі від Північної Ірландії, яка завершилася з рахунком 0:2. В останньому для себе матчі на чемпіонаті Європи 2016 року збірна України програла команді Польщі з рахунком 0:1.
Профільні українські ЗМІ після поразки збірної в матчі з Північною Ірландією з посиланням на власні джерела повідомляли, що Федерація футболу України розглядає кандидатуру Андрія Шевченка як основну на пост головного тренера національної команди.
Михайло Іванович Фоменко (народився 19 вересня 1948 р., Мала Рибиця, Сумська область, УРСР, СРСР) - радянський футболіст, захисник і півзахисник. Відомий за виступами за ФК "Динамо" (Київ). Гравець збірної СРСР (1972-1977). Після завершення ігрової кар'єри - футбольний тренер. Заслужений тренер України. Заслужений працівник фізичної культури і спорту України. За роки своєї тренерської кар'єри працював у київському «Динамо», збірній Гвінеї, київському ЦСКА, харківському «Металісті», сімферопольській «Таврії», російському клубі «Салют» (Білгород).
Наставником збірної України Михайло Фоменко був призначений на 26 грудня 2012 року, коли президентом ФФУ був Анатолій Коньков. Під його керівництвом команда провела відбірковий турнір на ЧС-2014, коли посіла друге місце в групі і потім програла в стикових матчах збірної Франції.
Потім у відборі на Євро-2016 Україна посіла третє місце в групі і в стикових матчах переграла Словенію, пробившись в основну частину турніру. У грудні 2015 року ФФУ продовжила контракт з Фоменко до кінця чемпіонату Європи 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: