Майор, який хотів викрасти літака і сісти в РФ, отримав 12 років

Військовослужбовця з Хмельниччини за державну зраду засудили до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомили у Генеральній прокуратурі.

Старокостянтинівським районним судом Хмельницької області розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням військовослужбовця однієї з військових частин за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Доведено, що майор, діючи умисно, передав представникам Російської Федерації відомості з державною таємницею, а саме: повну інформацію про план польоту військового літака-розвідника, що дало змогу іноземній державі спланувати заходи з протидії та зменшити результативність виконання спеціального завдання.

Окрім того, під час виконання спеціального польоту обвинувачений відмовився виконувати законну вимогу штурмана екіпажу в скеруванні літака по запланованому курсу і ухилився від маршруту. Порушивши режим «мовчання», намагався встановити контакт з невідомими особами і направив літак до лінії державного кордону з Російською Федерацією.

Без будь-якої можливості самостійно дістатись до аеродромів на території країни-агресора вимушений був здійснити посадку літака на заплановану лінію польоту.

Суд врахував всі обставини і визнав зловмисника винним у державній зраді.

Рішенням суду його позбавлено волі строком на 12 (дванадцять) років з позбавленням військового звання «майор».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: