Сьогодні у Британії буде вирішуватись питання про «розлучення» з Європою

14691810975_d27230c7a8_z

У Британії починається голосування на референдумі про те, чи залишатися країні у складі Європейського Союзу.

У Британії починається голосування на референдумі про те, чи залишатися країні у складі Європейського Союзу, про це передає видання День.

Дільниці для голосування відкриваються о 7 ранку (09:00 за київським часом) і працюватимуть до 10 вечора.

Це - третій загальнонаціональний референдум в історії Сполученого Королівства. Йому передувала бурхлива агітаційна кампанія, яка тривала чотири місяці і під час якої прихильники виходу Британії з ЄС об'єдналися під гаслом Vote Leave («Голосуй за вихід»), а головним гаслом їхніх супротивників стало Remain («Залишитися»).

Екзит-полів на цьому референдумі не буде. Остаточний результат повинен бути відомий до 7 ранку 24 червня.

Для участі в цьому референдумі зареєструвалися майже 46,5 млн осіб - рекордна для британських виборів цифра.

Британцям необхідно поставити хрестик навпроти одного з двох питань у бюлетені: «Чи має Сполучене Королівство залишитися членом Європейського Союзу?» або «Чи має Сполучене Королівство вийти з Європейського Союзу?».

Результат буде визначатися на основі простої більшості - для визначення подальшої долі Британії одному з цих питань необхідно набрати 50% плюс один голос.

Після закриття виборчих дільниць запечатані урни з бюлетенями будуть доставлені в один із 382 окружних центрів - це 380 виборчих округів в Англії, Шотландії і Уельсі і по одному округу в Північній Ірландії та Гібралтарі.

Варто зазначити, що ранок після референдуму обіцяє бути одним з найбільш активних в історії лондонського Сіті, оскільки курс фунта стерлінгів чуйно відреагує на рішення британських виборців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: