З’явилися докази, що у день, коли було збито «Боїнг», у Сніжному стояв «Бук» сепаратистів

Розслідувачі британської журналістсько-експертної групи Bellingcat знайшли підтвердження буксирування зенітно-ракетного комплексу «Бук» на архівних супутникових знімках Google Earth, зроблених 17 липня 2014 року, - в день, коли було збито «Боїнг» «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17.

Розслідувачі британської журналістсько-експертної групи BellingcatBellingcat знайшли підтвердження буксирування зенітно-ракетного комплексу «Бук» на архівних супутникових знімках Google Earth, зроблених 17 липня 2014 року, - в день, коли було збито «Боїнг» «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17, передає Інтерфакс-Україна.

«Сьогодні Google Earth оновив історичні супутникові знімки, що включають Донецьк і Макіївку об 11:08 (за місцевим часом) 17 липня 2014 року, в день, коли був збитий MH17. Bellingcat раніше придбав частини цих зображень... щоб показати, що російське Міністерство оборони підробило свої свідчення в справі MH17, а також для пошуку «Буку» на шосе H21 між Донецьком і Торезом. На жаль, ми не купили сегмент зображення, на якому було показано «Бук» і вантажівку Volvo, що везе його на причепі, оскільки конвой об'їжджав Макіївку з півдня перед тим, як повернутися на H21. З новим оновленням знімків ми тепер маємо підтвердження достовірності нещодавнього ролика, що показує «Бук» і його конвой у Макіївці», - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Bellingcat у середу.

При цьому в групі зазначають, що частина цього супутникового зображення вже була раніше оприлюднена в США приватною розвідувальною компанією Stratfor, в якому основна увага фокусувалася на «Буку» і вантажівці Volvo, що буксирує його.

«Оновлені знімки Google Earth надають частину супутникового зображення... яке дозволяє нам додатково підтвердити достовірність відео з Макіївки. «Бук» розташований у координатах 48.020433, 37.990787 на зображенні, одразу на південь і схід від автомийки і шиномонтажу. Це те саме місце, на якому автомобіль повернув наліво на початку макіївського відео. Позаду колони ми бачимо джип УАЗ-469, фургон Volkswagen і білий позашляховик. Усі ці три автомобілі можна побачити на супутниковому знімку, хоча джип і фургон виявити важче», - заявляють у журналістсько-експертній групі, наводячи при цьому відповідні знімки з відповідними позначками та вказівками.

«З оновленням супутникової зйомки тепер є ще більше підтверджень того, що сепаратистські сили перевезли «Бук» із Донецька до Сніжного на сході України в день, коли був збитий літак рейсу MH17», - резюмують у Bellingcat.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: