Brexit створює проблеми для в'їзного та виїзного туризму

Представники турбізнесу Великобританії попросили владу швидше визначитися з планом дій після референдуму, на якому британці проголосували за вихід країни з Євросоюзу, повідомляє в п'ятницю туристичний портал Travelmole.

Про це інформує Інтерфакс.
Як зазначає видання, представники турбізнесу стурбовані тим, що курс національної валюти наблизився до мінімальних показників з 1985 року. Курс британського фунта стерлінгів до долара США впав у п'ятницю більш ніж на 10%, пробивши позначку в $1,35, після того, як прихильники Brexit вийшли в лідери в результаті підрахунку голосів. У перші години п'ятниці ринок, спираючись на дані опитувань, був упевнений, що перемагають прихильники збереження членства Британії в ЄС, і фунт сягав $1,50. Різкі коливання британської валюти в перші години п'ятниці також були безпрецедентними для останніх десятиліть.
Ще два роки переговорів і невизначеності в такому важливому питанні можуть стати критичними для туріндустрії, вважають експерти. Уряду Великобританії належить якомога швидше вирішити питання, що стосуються візового регулювання і авіаційного сполучення з Європою.
Авіаперевізники, пише Travelmole, впевнені, що вихід з ЄС спричинить зниження їх конкурентоспроможності та скорочення кількості маршрутів, туроператори побоюються різкого підвищення вартості подорожей для британців. Крім того, залишається невирішеним питання, як буде надаватися медична допомога туристам з Великобританії в разі потреби під час подорожей до Європи. Зокрема, вихід з ЄС і довгі переговори можуть привести до скасування карт Європейського медичного страхування (EHIC), які дозволяли британським підданим отримувати медичні послуги безкоштовно в країнах Європи, вважають експерти.
Наслідки референдуму торкнуться і прийому іноземних туристів у Великобританії. В Асоціації британських турагентств (ABTA) виданню розповіли, що обговорювали можливі наслідки виходу з прихильниками такого рішення в парламенті і запропонували цілий список питань, які необхідно буде врегулювати в найближчі тижні. Глава туристичної асоціації UKinbound Дейдра Уелс також зазначила, що бізнес з прийому туристів на дві третини пов'язаний з країнами Євросоюзу, а тому вихід з цього ринку має супроводжуватися значною підтримкою державою підприємців в цій сфері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: