У Львові освятять дзвони для новозбудованого храму Софії – Премудрості Божої

У понеділок, 27 червня, церква Блаженних Мучеників УГКЦ (вул. Стрийська, 29) відзначає престольний празник. З цієї нагоди, о 10.00 год. розпочнеться Архиєрейська Літургія, яку очолить владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський та владика Борис, президент Українського католицького університету, єпископ Паризької єпархії УГКЦ. Завершиться Літургія освяченням дзвонів новозбудованого храму Софії – Премудрості Божої.

Про це інформує прес-служба ЛМР.

Дзвони назвуть на честь святого Папи Івана Павла II, Патріарха Йосифа Сліпого та Блаженнішого Мирослава Івана Любачівського – постатей, без яких неможливо уявити історію університету.

Дзвони виготовлені з бронзи, на замовлення, в Перемишлі (Польщі). Найбільший дзвін (500 кг), буде названий на честь святого Папи Івана Павла II. На цьому дзвоні буде не лише герб Папи, який символізує його посвяту Пресвятій Богородиці, але девіз його життя: «Не бійтеся широко відкрити двері Христові» – розповів о. Тарас Островський з Духовно-пасторального відділу УКУ.

«Цього року виповнюється 15 років з дня візиту Папи до України. Так, 26 червня 2001 року Івана Павло II благословив Український католицький університет, що назавжди залишиться в пам’яті й історії УКУ», – зазначає о. Тарас.

Другий дзвін (вагою 300 кг) буде названий на честь Патріарха Йосифа Сліпого. Завдяки Патріарху повстав УКУ в Римі. Крім герба Патріарха, на дзвоні також буде його девіз: «Великого бажайте». Третій дзвін (вага 150 кг) буде названий на честь Блаженнішого Мирослава Івана Любачівського. Саме з його поверненням в Україну, як Глави УГКЦ, та легалізацією Церкви в Галичині, розпочалося відновлення Львівської богословської академії. На дзвоні також буде міститься герб тодішнього Глави Церкви та його висловлювання: «Господь – кріпость моя, бо Бог гордим противиться, а покірливим дає благодать».

«Кожен дзвін має відповідний тон свого звучання, – додає о. Тарас. – Таким чином, дзвони посилатимуть пам’ятні звуки з історичних часів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: