В ОБСЄ говорять про зменшення інтенсивності вогню на Сході України

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ обережно говорять про надію на закінчення конфлікту на сході України через зменшення інтенсивності вогню, повідомляє Інтерфакс.

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ обережно говорять про надію на закінчення конфлікту на сході України через зменшення інтенсивності вогню, повідомляє Інтерфакс.
«Порівняно з попередніми 4 тижнями випадків порушення режиму припинення вогню на сході України зменшилася на 35% на цьому тижні. Зниження вогню ми фіксували в районі Донецького аеропорту, Ясинуватої, Авдіївки, в районі Світлодарська... Це дає підстави для обережної надії на закінчення конфлікту» , - повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Гуг на брифінгу в Києві в п'ятницю.
Він зазначив, що за останній тиждень найбільш інтенсивні бойові дії велися на маріупольському напрямку, зокрема в Широкиному в ніч на суботу, 18 червня, відеокамери зафіксували 17 вибухів, 4 вихідних пострілу і сигнальну ракету.
За його словами, в н.п. Ясинувата, підконтрольному ДНР, спостерігачі за тиждень зафіксували 600 випадків порушення вогню, тиждень тому в цьому населеному пункті було зафіксовано 155 випадків.
«Але сторонам конфлікту, щоб зупинитися, необхідна допомога. Допомога, політична підтримка 57 країн-учасниць ОБСЄ. Сторони повинні надати можливість СММ ОБСЄ робити свою роботу. Обидві сторони не надають доступу спостерігачам, особливо багато таких випадків на території, непідконтрольною офіційному Києву», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: