Європейський енергетичний сектор витримає випробування Brexit - експерти

Несподіване рішення Великобританії залишити Європейський Союз може матилише обмежений вплив на британський і європейський енергетичний сектор у довгостроковій перспективі, повідомляє видання Interfax Natural Gas Daily з посиланням на думки експертів.

Про це пише Інтерфакс.
«Я не бачу будь-яких шоків для системи загалом, - зазначив юрист Пол Сміт, який представляє об'єднання Lawyers for Britain, агітувати за вихід Великобританії з ЄС. - Стаття 50 Лісабонського договору не передбачає обов'язкової угоди між ЄС і Великобританією, але я очікую, що такі сфери, як зміна клімату й енергетика входитимуть до нього. Навіть якщо угоди не вдасться досягти, Великобританія залишиться важливим гравцем у цих секторах».
Стаття 50 Лісабонського договору визначає порядок виходу країни з ЄС. При цьому вона поки не застосовувалася жодного разу в історії, оскільки Євросоюз поки що не залишала жодна держава.
«Немає ніяких причин для фундаментальних змін», - сказав глава лондонського представництва організації E3G Джонатан Гавента. За його словами, політика Великобританії в кліматичній сфері останнім часом визначалася головним чином внутрішніми законами країни і слабко залежала від європейської системи квот на викид парникових газів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: