За заїзд у пішохідну зону Львова тепер братимуть гроші

Виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни до свого рішення, яке регулює перебування автотранспорту в пішохідній частині міста, повідомляє ІА Дивись.info.

«Це стосується прилеглих до площі Ринок вулиць. До першого серпня будуть скасовані всі перепустки, які видавалися Галицькою адміністрацією для мешканців і суб'єктів господарювання. Нові перепустки буде видавати ЛКП «Муніципальна дружина», - розповіла у коментарі журналістам начальник департаменту економічної політики міської ради Ірина Кулинич.

Згідно рішення безкоштовно заїхати у центральну частину можна буде лише до 8-ї години ранку.

«З 8 до 11 години за перебування автотранспорту, незалежно, з якою метою він перебуває буде братися плата. Дозвіл  буде видаватися тільки на одну годину. Якщо автомобіль за годину не виїде, це буде фіксуватися як порушення, видаватися попередження, і наступного разу його не пропустять через болард в центр міста. Це для того, щоб навести порядок. Ви бачите  - автомобілі, коли болард опушений, заїжджають в центр міста і можуть тут стояти цілий день біля катедри чи на інших прилеглих вулицях. Муніципальна дружина буде штрафувати власників автомобілів, які будуть себе некоректно поводити. Штрафи прописані нашими документами по благоустрою», - розповіла Ірина Кулинич.

Крім цього перепустки у центр тепер будуть видаватися лише власникам автомобілів, а не орендарям, чи особам, які їздять по дорученню, як це є зараз.

За словами Ірини Кулинич таких автомобілів, які заїжджали в центр по дорученню було понад 900. Начальнику департаменту наголосила, що нові правила стосуватимуться і мешканців, які живуть у межах пішохідної зони.

«Автомобілі в центрі міста залишатися не можуть», - заявила Ірина Кулинич.

За її словами плата за заїзд у центр становитиме близько 40 гривень.

Зміни можуть набрати чинності уже наступного тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: