Замість 5 мільйонів доларів прибутків – 12 років в’язниці

Прокуратурою Львівської області скеровано до суду кримінальне провадження про контрабанду 240 кг канабісу приблизною вартістю 5 млн доларів США.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Прокуратурою області 23 червня поточного року складено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 29-річного мешканця Львівської області за вчинення контрабанди особливо небезпечного наркотичного засобу з метою збуту.

Як встановлено в ході досудового розслідування, 23 серпня 2014 року обвинувачуваний, прямуючи на автомобілі з території Республіки Польща через пункт пропуску «Рава-Руська» Львівської митниці, намагався перемістити через державний кордон України 243 кілограма смоли канабісу (гашиш), попередньо приховавши наркотики у спеціально пристосованому тайнику.

За вказаним фактом слідчим відділом Управління СБ України у Львівській області проводилось досудове розслідування за процесуального керівництва прокуратури області.

Обвинувачений понад рік перебував у розшуку, оскільки переховувався від правоохоронних органів. У серпні минулого року місце його знаходження було встановлено, а його затримано.

Доведено, що вказаний наркотичний засіб він придбав на передодні перетину кордону в Республіці Польща, з метою його подальшого збуту на Львівщині. Зауважимо, що вартість вилученого наркотичного засобу на чорному ринку складає близько 5 млн. доларів США.

Останньому інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.305 та ч.3 ст.307 КК України, які караються позбавленням волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: