Аби відновити Донбас, необхідно витратити $15 млрд

Віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що для відновлення інфраструктури та відшкодування збитків, завданих воєнними діями, потрібно $15 млрд, інформує Інтерфакс-Україн

Віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що для відновлення інфраструктури та відшкодування збитків, завданих воєнними діями, потрібно $15 млрд, інформує Інтерфакс-Україна.

«На жаль, схід Донбасу безпосередньо постраждав від війни, приблизна вартість відновлення збитку завданого інфраструктурі, компаніям і житловим будинкам становитиме до $15 млрд», - заявив Г.Зубко в інтерв'ю KyivPost.

За словами міністра, водночас інвестиційний інтерес вже зміщується на схід країни, зокрема в бік Харкова та Краматорська. Однак інвестиційно-сприятливішими є західні регіони України. За словами Г.Зубка, саме з цих міркувань розбудовується японська компанія «Fujikura», що має завод електронних автокомпонентів у Львівській області, «Sumitomo Electric», яка виробляє деталі в Тернопільській області, виробник кабельних мереж для автомобілів "Kromberg and Schubert" на Житомирщині.

«Нещодавно 17 американських компаній, що спеціалізуються на виробництві запасних частин, також виявили інтерес до роботи в Україні», - зазначив Г.Зубко в інтерв'ю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: