Ганущин розповів, що саме «рубає» бажання об’єднуватись у територіальні громади (Відео)

207665

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин на Форумі місцевого розвитку у Трускавці розповів ІА Дивись.info, які проблеми виникають при об’єднанні у нові територіальні громади і чого очікувати від ситуації.

Він розповів, що найбільше найгірше на процес об’єднання діє близькість міст обласного значення.

«Проблеми є, оскільки цей процес, який планувався спочатку як добровільний із великими бонусами, після місцевих виборів, м’яко кажучи, загальмував, – розповів пан Ганущин. – Все дуже просто – люди, новообрані зараз місцеві депутати, міські і селищні голови, тільки-тільки увійшли в смак самоврядної роботи, і тут постало питання, що з кимось треба об’єднуватись. А найгірше на процес об’єднання діє близькість міст обласного значення, близькість міст взагалі, бо тоді виходить трошки нерівноправне партнерство. І саме це найбільше «рубає» бажання об’єднуватись. З другого боку, минуло півроку і ті п’ятнадцять плюс одна територіальні громади демонструють динаміку, котра, в рази краща, ніж була в сільських чи селищних рад. І є третій фактор. Ми розуміємо, що цей процес неминучий. Сьогодні в залі є народні депутати України, які підтверджують, що незалежно від того, буде добровільне об’єднання, чи не буде, в якийсь момент наступить концентрація політичної волі всередині парламенту, подання Кабінету міністрів України, голосування і новий територіальний устрій».

Нагадуємо, цими днями у Трускавці проходить Форум місцевого розвитку, на який приїхали як місцеві депутати, так і нардепи, представники польського Сейму та керівники прикордонних воєводств.

ФОРУМ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ (9)

Форум, за словами організаторів, покликаний обмінятись досвідом у сфері децентралізації, а також налагодити транскордонні зв’язки.

Про польський досвід з децентралізації читайте тут. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: