Польща від старту децентралізації отримала позитивні плоди через 12 років - Хміль

Сьогодні на Форумі місцевого розвитку у Трускавці свою точку зору стосвоно децентралізації висловили й українські нардепи. Зокрема, Михайло Хміль наголосив на тому, що орган місцевого самоврядування співпрацюючи з органом законодавчої влади зможе виробити інструмент, завдяки якому на місцях зможуть заробляти гроші.

Сьогодні на Форумі місцевого розвитку у Трускавці свою точку зору стосвоно децентралізації висловили й українські нардепи. Зокрема, Михайло Хміль наголосив на тому, що орган місцевого самоврядування співпрацюючи з органом законодавчої влади зможе виробити інструмент, завдяки якому на місцях зможуть заробляти гроші.

 «Я за останніх два роки брав участь у дуже багатьох подібних форумах. Мене завжди турбувало питання, а де брати основу фінансової наповненості територіальних громад, з чого їм жити. Польща від страту децентралізації отримала позитивні плоди через 12 років. Я не хочу говорити про достатність чи не достатність того ресурсу, який наданий органами центральної законодавчої влади органам місцевого самоврядування, бо вони є недостатніми. Але, не проходячи цих помилок, ми не зможемо попасти у ту точку, яка буде правильною.», - каже нардеп Михайло Хміль.

Зауважив Михайло Хміль і те, що влада цілком свідомо йде до того, аби уникнути нових лобістських зон,  а створити однакові правила гри для індустріальних територій».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: