Польський депутат розповів про фінансовий контроль, який перешкоджає органам самоврядування

Богдан Жоньца
Богдан Жоньца

Про це сьогодні, 25 червня, під час Форуму місцевого розвитку розповів Посол Сейму Республіки Польща Богдан Жоньца, інформує ІА Дивись.info.

За його словами, що управління казначейського контролю подекуди перешкоджають органам місцевого самоврядування.

«Ми до кінця не вирішили цю проблему, деколи в мене складається таке враження, що державні органи управління казначейського контролю навіть перешкоджають управлінню територіальних одиниць, і це величезна проблема», - розповів Богдан Жоньца.

Також він додав, що в Польщі ще нема ефективної системи фінансового контролю.

«Уявіть собі ситуацію, коли є маршал воєводства, і до нього могло прийти 3 органи перевірки і місяць працівники доводилося друкувати документи, тому розвитку якогось не могло бути. Хоч ми стаємо професіоналами у цих питання, але в нас нема тої ефективної системи контролю, і в результаті немає ефективного ефекту цієї перевірки», - зазначив спікер.

Богдан Жоньца зазначає, що в Польщі діють три види законодавста, на підставі якого діє воєводство, повіт і гміни, і ці законодавства суперечать одні одним коли відбувається фінансові перевірки, тому треба відсунути інтереси цих законодавств.

«Ми повинні вийти з клінчи, коли приходить контролер до гміни і показує який він важливий. Зараз навіть діє такий закон, що будь яка перевірка має бути успішною і має бути нарахований штраф. Це ідіотизм, потрібні зміни, адже люди просто почнуть боятися», - зазначив він.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: