На Форумі у Трускавці Парубій говоритиме про відносини з Польщею

13536091_1136031626435920_1677319778_n

Сьогодні у Трускавці на Форумі місцевого розвитку очікують чимало високих гостей із сусідньої польщі. Говоритимуть з ними як про досвід у централізації, так і про українсько-польскі відносини, пише Дивись.info.

Сьогодні у Трускавці на Форумі місцевого розвитку очікують чимало високих гостей із сусідньої Польщі. Серед них - Марек Кухцінські, Маршалек Сейму Республіки Польща. Говоритимуть з ними як про досвід у централізації, так і про українсько-польскі відносини, пише Дивись.info.

Зокрема, такі плани щодо дискусій на Форумі анонсував Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

«Для мене особливо важливо, що цей форум проходить на Львівщині. Форум, який має на меті вивчити проблеми і способи вирішення розвитку децентралізації місцевого самоврядування. Для України досвід Польщі зараз неабияк важливий.  Оскільки полякам свого часу вдалося провести її, як одну із перших реформ. Багато експертів зазначили, що саме реформа місцевого самоврядування дала можливість розвивати реформи у всіх інших напрямках.», сказав Парубій.

Зазначив Голова Верховної Ради і про те, що на даному етапі для України це одна із наймасштабніших реформ і досвід, здобутий на Форумі у Трускавці, є надзвичайно важливий і для депутатів ВР, яких на форумі чимало, і для депутатів місцевих рад,

«Хотів би зазначити, що одним із головних моментів цього заходу є участь у ньому маршала Кульчинського. У нас буде можливість обмінятися думками і провести дискусію стосовно історичних питань між Україною і Польщею напередодні подібної дискусії у Польському парламенті. Там готується ряд постанов, які мають дати оцінку українсько-польським відносинам і, на жаль, частина з тих постанов носить дуже критичний характер. Для нас буде важливо переконати побратимів, що в цей час, коли здійснюється російська агресія, коли російські окупаційні війська стоять на українських землях, піднімати складні сторінки нашої історії є передчасним.», зауважив Андрій Парубій.

Нагадуємо, у Трускавці триває Форум місцевого розвитку. Про найцікавіше за перший день форуму читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: