У суді в Маріуполі сталася бійка

У Приморському районному суді Маріуполя відбулися сутички між учасниками судового засідання у справі про вбивство співробітника СБУ у Волновасі Віктора Мандзика.

У Приморському районному суді Маріуполя відбулися сутички між учасниками судового засідання у справі про вбивство співробітника СБУ у Волновасі Віктора Мандзика, повідомляє «112 Україна».

За її словами, сутички почалися після закінчення терміну затримання під вартою для підозрюваних.

«О 17:20 закінчився час, коли підозрювані перебували під вартою. Після цього почалися сутички, хтось викликав поліцію, приїхали озброєні бійці спецпідрозділу, і в той момент вже підозрювані самовільно вийшли із-за обмеження, зустрілися зі своїми родичами. Після того, як прибули бійці спецпідрозділу, їх знову відсунули за загородження. Сюди приїхав особисто голова поліції В'ячеслав Аброськін (голова ГУ Нацполіції в Донецькій обл., – ред.)», - сказано в повідомленні.

Пізніше В'ячеслав Аброськін прокоментував інциденти, що сталися в суді.

«Деякі особи з числа родичів і близьких (заарештованих, - ред.) вирішили зірвати або затягнути судове засідання, своїми діями спровокувати співробітників поліції, дестабілізувати ситуацію і не дати суду прийняти рішення. У даний час обстановка повністю стабільна, всі люди знаходяться в залі, була спроба заарештованих зробити втечу з-під варти. Поліція Донецької обл. забезпечує конвоювання заарештованих осіб і публічний порядок у районі і в Приморському суді», - зазначив голова обласної поліції.

Як повідомлялося, прокуратура Донецької області завершила розслідування справи про вбивство співробітника СБУ Віктора Мандзика 21 березня 2015 року в Волновасі.

Встановлено, що 21 березня 2015 року засновник банди на прізвисько «Адвокат» у Волновасі разом з двома своїми товаришами, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, зупинили три вантажні фури під приводом запобігання контрабанди товарів та почали вимагати пред'явлення документів у водіїв.

На місце затримання прибув працівник СБУ Віктор Мандзик. У співробітника СБУ відібрали службове посвідчення і табельну зброю – автомат АК74У.

Після чого «Адвокат» зробив два постріли з автомата – перший у повітря, а другий - в голову Мандзика.

Новини за темою: Порошенко вручив орден «За мужність» вдові загиблого у Волновасі співробітника СБУ

Убивши співробітника СБУ, члени банди зникли. Через тиждень в Ужгороді був затриманий підозрюваний у вбивстві (Денис Гордєєв, - ред.). Згодом заарештували ще 6 членів банди.

Членам банди інкримінується 11 статей Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: