Панамський канал відкрився після тривалої реконструкції

Панамський канал знову відкрився в неділю після тривалих робіт із реконструкції та розширення, що забрали майже 10 років, передає Інтерфа

Панамський канал знову відкрився в неділю після тривалих робіт із реконструкції та розширення, що забрали майже 10 років, передає Інтерфакс.

 

Проект розширення каналу, вартість якого $5,25 мільярда, був завершений на два роки пізніше, ніж планувалося, у зв'язку з неодноразовим зривом термінів будівництва, а також перевищенням кошторису витрат.
Президент Панами Хуан Карлос Варела назвав день відкриття каналу історичним для своєї країни і всього світу.
Першим судном, яке пройшло оновленим каналом, став контейнеровоз китайської Cosco Shipping Panama, завширшки 48,2 метра і завдовжки 300 метрів. Подібні мега-судна класу New Panamax вважаються майбутнім сфери морських перевезень вантажів, вони зможуть проходити Панамським каналом після його реконструкції.
В результаті розширення пропускна здатність Панамського каналу збільшилася вдвічі, що, як очікується, дасть змогу йому успішніше конкурувати із Суецьким каналом. Крім того, реконструкція відкриває нові можливості використання каналу, наприклад, для постачання природного газу із США в Азію.

На частку доходів від контейнерних перевезень припадає близько 50% загальної виручки, одержуваних компанією, що управляє каналом.
Датська транспортна і нафтовидобувна компанія A.P. Moeller-Maersk A/S, світовий лідер у сфері контейнерних перевезень, у понеділок заявила про намір активно використовувати розширений Панамський канал.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: