Екс-керівнику управління громадської безпеки Києва оголосили про підозру

Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому керівнику управління громадської безпеки ГУ МВС України в Києві.

Про це повідомили у Генеральній прокуратурі.

Йому інкримінується організація, шляхом віддання завідомо незаконного наказу, застосування 01.12.2013 на вул. Банковій у м. Києві працівниками спецпідрозділу «Беркут» та військовослужбовцями внутрішніх військ МВС України спеціальних засобів та фізичного насильства до учасників акції протесту та журналістів, внаслідок чого заподіяно тілесні ушкодження понад 29 мітингувальникам та 22 представникам засобів масової інформації, що призвело до настання тяжких наслідків, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 171, ч. 4 ст. 41, ст. 340 КК України.

Крім того, щодо цих подій керівнику управління громадської безпеки ГУ МВС України в м. Києві інкриміновано неналежне виконання своїх службових обов’язків, незабезпечення належного захисту бійців внутрішніх військ та патрульно-постової служби, внаслідок чого отримали тілесні ушкодження 26 осіб, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України.

Підозрюваному судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, що за результатами розслідування подій, що відбулись 01.12.2013 на вул. Банковій в м. Києві в організації розгону акцій протесту та застосуванні насильства до протестувальників повідомлено про підозру п’ятьом особам з числа керівництва держави та правоохоронних органів та п’ятьом правоохоронцям - виконавцям цих протиправних дій. До суду направлено обвинувальні акти стосовно 3 осіб, 6 підозрюваних перебувають в розшуку.

Досудове розслідування щодо встановлення інших організаторів та виконавців, вчинених під час цих подій злочинів, триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: