Гриневич підвищить учителям зарплати до трьох мінімальних

Після другого робочого візиту за кордон на посаді Міністра освіти, Лілія Гриневич розповілапро очікувані зміни в системі української освіти. Серед них – підняття розміру оплати праці вчителям до рівня трьох мінімальних зарплат.

За словами Гриневич, таке нововведення передбачили у проекті закону «Про освіту». Проте, саме лише ухвалення документа не гарантує миттєвого підвищення виплат. «У проекті підготовленого закону «Про освіту» ми заклали адекватну оплату праці вчителя. Зрозуміло, що не зможемо забезпечити її відразу, навіть якщо буде прийнятий закон. Потрібно розробити план щодо поступового підняття рівню зарплат», — зазначила Міністр освіти.

Лілія Гриневич вважає, що сума вчительської зарплати повинна дорівнювати трьом мінімальним заробітним платам в Україні: «Це трохи більше, ніж середня зарплата вчителя зараз. Сума, на яку збільшать зарплати, від нинішньої разюче не відрізняється, проте все ж є більш адекватною».

У прийнятому законопроекті також передбачили добровільну сертифікацію вчителів, яка дозволить їм отримувати доплати. «Добровільна» означає, що йдуть на сертифікацію тільки ті вчителі, які виявлять бажання. Зможуть пройти сертифікацію педагоги, які володіють новими методиками навчання та показують якісніші результати роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: