У воді зі Стрийського водозабору ціанідів не виявлено

Як проінформували у Львівводоканалі, результати дослідження води з водозабору «Стрий» засвідчили відсутність перевищень вмісту ціанідів та свинцю у відібраних пробах.

Дослідження проводилися у сертифікованій вимірювальній лабораторії ТзОВ «Компанія «Центр ЛТД».

Про це повідомляє прес-служба Львівводоканалу.

«Ми систематично перевіряємо якість води на відповідність державним стандартам, і в тому числі по вмісту важких металів та токсичних речовин. Відтак оприлюднюємо останні протоколи досліджень на вміст ціанідів та свинцю, які здійснювала незалежна лабораторія, для того, щоб заспокоїти споживачів та запевнити у тому, що львівська вода є безпечною та відповідає державним стандартам. Зокрема у відібраних пробах вміст ціанідів у 15 разів менше гранично-допустимої концентрації» – наголосила керівник хіміко-бактеріологічної лабораторії ЛМКП «Львівводоканал» Надія Щербак.

Нагадаємо, що на інтернет-порталі ЗІК 9 червня 2016 року опублікували інтерв’ю доцента кафедри екології та інженерної геології і гідрогеології геологічного факультету ЛНУ імені Івана Франка Володимира Харкевича, який стрвержував, що у стрийському водозаборі  виявлено ціаніди.

ЛМКП «Львівводоканал» офіційно спростовує зазначену інформацію та попереджає громадян, які поширюють неправдиві відомості, про відповідальність, передбачену законодавством у таких випадках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: