В Україні може з'явитися ще два національних природних парки

Нещодавно у Мінприроди відбулася нарада щодо створення двох національних природних парків - «Нобелівського» (Рівненська область) та «Холодний Яр» (Черкаська область).

Нещодавно у Мінприроди відбулася нарада щодо створення  двох національних природних парків - «Нобелівського» (Рівненська область) та «Холодний Яр» (Черкаська область).

У заході взяли участь представники  Департаменту з питань заповідної справи, Управління лісового господарства та відтворення лісів Держлісагентства, Управління охорони та використання земель сільгоспризначення Мінагрополітики і Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Зокрема, на нараді відмітили, що на сьогодні досягнуто домовленостей щодо включення до складу НПП «Нобельський» земель ДП «Володимирецьке лісове господарство» площею 3677,0 га та ДП «Зарічненське лісове господарство» площею 4590,7 га з вилученням та наданням у постійне користування Парку.

За результатами наради було ухвалено рішення звернутися до Мінагрополітики та Держлісагентства з проханням розглянути питання включення до складу національного природного парку «Нобельський» території гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Острівський» (ДП «Зарічненський лісгосп» в межах Острівського лісництва кв. 14-34, та в межах Локницького лісництва кв. 58, 59, 61, 62 площею 2168 га) та загальнозоологічного заказника місцевого значення «Мутвицький» (ДП «Зарічненський лісгосп» в межах Мутвицького лісництва, кв. 1-13, 19-43, 47 площею 3985 га).

Мінприроди також планує звернутися до Мінагрополітики та Держлісагентства з пропозицією розглянути питання створення ще одного національного природного парку -  «Холодний Яр» на території Чигиринського і Кам’янського районів загальною площею 8518,6993 га, з них із вилученням у постійне користування – 3050 га за умови створення спеціальної адміністрації у сфері управління Держлісагентства та внесення відповідних змін до законодавства.

Водночас Мінприроди звернеться до Рівненської та Черкаської облдержадміністрацій з проханням пришвидшити підготовку матеріалів проектів створення національних природних парків «Нобельський» та «Холодний Яр».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: