17 тергромад на Львівщині ще не затвердили статути

Про це сьогодні, 30 червня, під час круглого столу повідомила керівник ресурсного центру з розвитку місцевої демократії у Львівській області Марія Дзюпин.

Без статуту живуть громади міст Бродів, Буська, Городка, Жовкви, Золочева, Перемишлянів, Пустомитів, Кам’янки-Бузької , Яворова, Самбора, Старого Самбора, Сколего, Турки, Червонограда, Трускавця, Борислава та Моршина.

«Серед них є чотири міста обласного значення. Хоча в Трускавці та Самборі зараз розробляють статути. А для Борислава він не є обов’язковим. Проте громада вирішила, що статут їм потрібен і найближчим часом міськрада його розглядатиме», - розповідає вона.

Водночас Стрийська і Сокальська міські ради створили статути. Але управління юстиції відмовилося їх реєструвати.

Як повідомив начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський, ці статути містять положення, які суперечать чинному законодавству та Конституції України.

«Загалом за півроку до органів юстиції надійшло шість пакетів зі статутами. Ми зареєстрували тільки два. Чотири – не відповідають законодавству. І досі немає жодного судового рішення, яке би підтверджувало незаконність дій у відмові реєстрації», - каже Ярослав Жукровський.

У Львівській області станом на 15 червня цього року зареєстровано 41 статут територіальної громади: у Львові, Дрогобичі, Жидачеві, Миколаєві, Мостиськах, Новому Роздолі, Радехові, Дублянах. Усі інші зареєстровані у селах та селищах. Лідером є Мостиський район, у якому є 31 чинний статут територіальної громади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: