Бойовики на Донбасі використовують дітей як солдатів або «живий щит» – звіт Держдепу США

Проросійські бойовики на Донбасі використовують неповнолітніх у складі своїх незаконних збройних формувань, ангажують їх як інформаторів або прикриваються ними як «живим щитом».

Проросійські бойовики на Донбасі використовують неповнолітніх у складі своїх незаконних збройних формувань, ангажують їх як інформаторів або прикриваються ними як «живим щитом», повідомляє Радіо Свобода.

Про це йдеться у свіжому щорічному звіті Державного департаменту США щодо ситуацією з торгівлею людьми у світі.

«Вербування дітей групами бойовиків відбувається на території, що не підконтрольна центральному урядові та де влада не спроможна забезпечити національну заборону на використання дітей у збройному конфлікті. Проросійські сепаратисти також продовжують використовувати дітей як інформаторів та «живий щит», – зазначається у звіті.

У Державному департаменті наголошують, що конфлікт на сході України перетворив на переселенців близько 2 мільйонів людей, і ця категорія населення є особливо вразливою у плані потенційної експлуатації.

У звіті йдеться про те, що Україна залишається як джерелом ресурсу для торгівлі людьми, так і країною транзиту для цієї справи.

Державний департамент США зазначає, що українська влада вживає кроків для викорінення торгівлі людьми та їх експлуатації, але цих заходів наразі недостатньо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: