Порошенко нагородив оперного співака Василя Сліпака, загиблого в зоні АТО, орденом «За мужність»

Президент України Петро Порошенко нагородив оперного співака Василя Сліпака, який загинув у зоні проведення антитерористичної операції 29 червня, орденом «За мужність» I ступеня (посмертно).

«За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові постановляю: нагородити орденом "За мужність" I ступеня Сліпака Василя Ярославича - учасника антитерористичної операції (посмертно)», - йдеться в указі глави держави від 30 червня.

Крім того, на сайті президента 29 червня зареєстровано електронну петицію, в якій громадяни просять присвоїти В. Сліпаку звання Герой України.

Церемонія прощання із загиблим у четвер відбулася в Дніпрі на території лікарні ім. І.Мечникова. В п'ятницю його поховають у Львові.

Як повідомлялося на сайті національно-визвольного руху "Правий сектор", В.Сліпак був убитий снайпером вранці 29 червня. Позивний "Міф" він узяв собі як скорочення від "Мефістофель" з опери "Фауст".

В.Сліпак народився у Львові, навчався у Львівській національній музичній академії ім. М.В.Лисенка, а після завершення навчання був запрошений до Паризької опери. Він 20 років прожив у Франції, але два роки тому пішов добровольцем у зону АТО. Разом із побратимами перебував на передових позиціях, його позивний - "Міф".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: