Відпочинок у Криму: як виглядають пляжі анексованого півострова (фото)

kryim_wc_650x410

У Криму у середині червня офіційно стартував курортний сезон. Незважаючи на те, що місцева «влада» заявила, що нинішнього року півострів готовий прийняти 6,5 мільйона туристів, пляжі досі порожні.

354353

Як виглядає морське узбережжя Криму, ІА «Дивись.info» побачила через веб-камери, розміщені на набережних чи пляжах, а читачам пропонуємо фото з цих веб-камер.

Щодо цін, то вони дещо виросли порівняно з минулим роком. У пік сезону за дуже бюджетну кімнатку 2+2, наприклад, в Алушті просять до 3000 рублів на добу, це приблизно 950-1100 гривень. А номер економ-класу у готелі обійдеться у 1500-2800 рублів, або ж 573-1071 гривню. Натомість у Гурфузі кімнатка в стилі «назад в СРСР», тобто без кондиціонера, пральної машинки, зате з килимом на стіні коштуватиме 1500-1700 рублів, або 573-650.

Тим часом російська ФСБ звітує про значне збільшення потоку туристів з України, тоді як Держприкордонслужба наводить свою статистику, згідно із якою кількість охочих потрапити на півострів скоротилася рівно удвічі порівняно із минулим роком.

«Так, у червні адміністративну межу перетнуло близько 180 тисяч громадян, що на 60 тисяч менше ніж за цей же період у 2015 році. Також  зменшився майже у два рази потік транспортних засобів – 32 тисячі у 2016 року проти 62 тисяч у 2015 році. Тобто інформація про нібито навалу відпочивальників із материкової України до тимчасово окупованого Криму, що періодично розповсюджується проросійськими ЗМІ, не відповідає дійсності», – повідомляють українські прикордонники.

Самі ж кримчани відзначають, що переважна більшість відпочивальників – це ті, хто приїжджає на острів здавна, а нові туристи відпочивати в анексованому Криму не поспішають, віддаючи перевагу бюджетному відпочинку за кордоном.

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: