Львівські депутати відмовилися затверджувати положення про благодійні внески у школах

Депутати Львівської міської ради депутати не підтримали проект положення про благодійні внески у школах.

Депутати Львівської міської ради депутати не підтримали проект положення про благодійні внески у школах, інформує ІА Дивись.info.

Як пояснювали ініціатори ухвали, депутати від Української Галицької партії, йдеться про легалізацію благодійних внесків, зокрема заборону збирати у школах готівкові кошти.

Проектом ухвали батьківським комітетам пропонувалося створити благодійні фонди як кремі юридичні особи. Внески пропонувалося перераховувати тільки на рахунок у казначействі і з обов’язковим зазначенням їх цільового призначення. Керівникам закладів освіти пропонувалося заборонити отримувати готівкові кошти. Втім проект зазнав критики, як від директорів шкіл так і від голів батьківських комітетів, які прийшли на сесію, а також від колег-депутатів.

Керівники закладів освіти скаржилися, що їх хочуть перетворити на завгоспів, а також на невідповідність проекту і наказів міносвіти.

«З одного боку нам заборонено втручатися у діяльність батьківських комітетів, а з іншого ми маємо звітувати про використання коштів благодійних фондів. Дайте гроші на освіту і не буде потреби у цих фондах», - обурювалися директори та батьки.

Вони також наголошували, що з прийняттям ухвали «благодійність» може стати для батьків обов’язковою.

«Я тепер зрозумів, що в нас найбільші корупціонери не газові і нафтові магнати а директори та вчителі. Я хотів би запитати ініціаторів цієї ухвали, ви пробували відкрити рахунок у казначействі. Ви знаєте скільки документів і часу для цього потрібно? За цією ухвалою, щоб замінити у школі замок у дверях, доведеться укладати угоду і замість "дяді Васі" наймати фірму, потім на цю суму ще накладуть ПДВ і вийде вдень не 100 гривень, а більше, а потім ще прийде КРУ та інші контролери і будуть шукати тут порушення, бо їм більше немає де шукати», - заявив депутат Юрій Кужелюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: