Що написали російські ЗМІ про Україну за червень

Дивись.info зробили огляд новин про Україну через призму російських ЗМІ.

 Дивись.info зробила огляд новин про Україну через призму російських ЗМІ.

Євробачення-2017

Основний меседж російських ЗМІ щодо Євробачення-2017 передбачуваний – в України немає ресурсів та умов для  проведення пісенного конкурсу. Як аргумент, журналісти «РИА Новости» використали повідомлення міністра культури України Євгена Нищука, який сказав про те, що існує велика проблема з місцем проведення конкурсу.

«Така честь випадає незалежній вже вдруге. У 2005 році майданчиком «Євробачення» став київський Палац спорту, проте двічі увійти в одну річку не вийде. За словами того ж Нищука, палац сьогодні «в дуже невизначеному стані», і щоб привести його в стан «визначеності», часу до конкурсу не вистачить», - пише російське видання.

Російські журналісти пропонують Україні переглянути саму доцільність проведення конкурсу.

Відповідну реакцію слід було й чекати від читачів «РИА Новости».

«Яке щастя, що Лазарєв третій !!! А то раптом хохли дійсно відмовляться від проведення чергового неподобства і зіпхнуть цю «честь велику» другому», - коментують статтю читачі.

«Такого результату я і очікував, коли хотів перемоги незалежної. Як то кажуть: мордою та в бруд», - рефлексує користувач Равіль Фазилов.

Складається враження, що Росія так чекає, коли ж Україна відмовиться від проведення «Євробачення».

А в цей час член комітету Держдуми Росії по бюджету Євген Федоров у ефірі «Говорить Москва» вже обмовився, що Росія готова провести Євробачення у разі відмови України. За словами Федорова, немає потреби готувати будь-яку компанію, адже все вже готово до проведення конкурсу.

Утім, Україна не буде нікому делегувати право на проведення міжнародного пісенного конкурсу. Невже Росія думає, що Україна втратить шанс довести світові, що є інвестиційно привабливою державою, яка проводить реформи і яка готова залучити інвестиції.

Про санкції

Російські сайти пишуть, що Арсеній Яценюк (серйозно?) «заборонив» (!) Обамі та лідерам ЄС (серйозно!) знімати санкції проти Росії. Буцімто, настрої деяких країн у Європі щодо санкцій проти РФ трохи пом’якшали, тому екс-прем’єр-міністр б’є на сполох, заявляючи про недопустимість скасування санкцій до того часу, допоки не будуть виконані мінські домовленості.

На додаток «РИА Новости» резюмує: «В Кремлі вважають абсурдним пов’язувати санкції Заходу з виконанням мінських домовленостей, оскільки «Росія не є стороною конфлікту і суб'єктом Мінських угод в Україні».

Сутички біля Львівської мерії влаштували українські військові?

Російські журналісти знайшли крайніх у конфлікті, який виник 9 червня під мерією міста Львова. І це виявилися… «учасники воєнних дій на Донбасі». У матеріалі сайту «РИА Новости» зазначено: «Сутичка під мерією міста Львова виникла між працівниками муніципальної поліції та учасниками військової операції на Донбасі, які намагалися проникнути до сесійної зали». Втім, жодного слова про невдоволених активістів та факторів, які сприяли такому розгортанню подій.

IMG_3483

Чому Порошенко заграє з кримськими татарами

Президент України Петро Порошенко 28 червня запропонував внести зміни до Конституції, надавши кримським татарам право на самовизначення у складі України.

Така заява президента не залишила байдужими творців російської «опінієтворчої» преси.

Газета «Взгляд» пише, що Петро Порошенко таким жестом намагається сподобатися лідерам на Заході. Адже сьогодні «йому вигідні кримські татари, тому президент веде політичну гру».

«Не можна виділяти жоден народ на Україні, це суперечить конституції країни. А що тоді скажуть євреї, болгари або поляки, угорці та румуни? Якщо все піде так, як сказав Порошенко, то потім потрібно буде давати автономію Чернівецькій або Закарпатській області», - пише «Взгляд». Реалізація пропозиції Порошенка неможлива ще й по тій причині, що на разі «цей народ проживає в Росії і користується тими правами, які передбачені Конституцією РФ».

Російські ЗМІ знову відзначились своєю уважністю та неприхованим інтересом до внутрішньої політики України. Складається враження, що РФ опікується справами України більше, аніж своїми, в той час, коли в самій країні порушуються права людини, а закони доходять до абсурду. Відтак декілька днів тому Держдума Росії прийняла так званий «антитерористичний» законопроект, яким зобов'язує провайдерів та інтернет-компанії зберігати переписку користувачів та розкривати владі ключі для її розшифровки. Крім того, посилюється відповідальність за публікацію повідомлень в соцмережах, які можуть бути визнані екстремістськими, за неінформування про злочин, залучення в організацію масових заворушень та незаконне проповідування релігійних течій.

Неочікуваний жест Савченко

Ще однією подією, яку просто не змогла б проігнорувати Росія, стала заява новоспеченого нардепа Надії Савченко про те, що вона готова особисто вести перемовини з лідерами самопроголошених республік. У російських журналістів жест Савченко викликав щире здивування та неприховану радість, а от українську владу поставив у глухий кут.

Появу нової фігури в українській політиці Надії Савченко спровокувало обговорення у тому ж таки «Взгляді». Політолог Володимир Корнілов сказав в інтерв'ю, що заяви Савченко про президентські амбіції прямо випливають з тієї масштабної піар-акції, яка була розгорнута до і після її повернення на Україну. Відтак, він зазначив, що Савченко не вміє говорити та не має ніякого стратегічного мислення. «Можна зробити висновок, що в нинішній Україні можна не вміти говорити, але бути публічним політиком і займати високі пости. Я бачив прес-конференцію Савченко, і у мене склалося враження, що вона загубилася в трьох соснах. Ми ж розуміємо, що вона інструктується політтехнологами тільки два дні. Її будуть розкручувати», - зазначив Корнілов.

Олександра БАГАЧ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: