Донбаську енергосистему Укренерго захопила «ДНР»

В Горлівці група озброєних осіб на чолі з керівником підприємства електромереж, створеного владою так званої ДНР, 30 червня захопила приміщення Донбаської енергосистеми (ЕС) ДП «НЕК «Укренерго», передає Укрінформ.

«За неофіційною інформацією, ця акція здійснена на виконання розпорядження керівництва окупаційної влади про націоналізацію об`єктів енергетики, що належать Україні», - стверджують у компанії.

В Укренерго зазначили, що вже 1 липня керівники Донбаської ЕС не були допущені на робочі місця.

«Виконання вказівок законного керівництва ЕС блокується озброєними особами, які знаходяться в  приміщенні енергосистеми. Технічний персонал середньої ланки примушують  писати заяви про перехід до штату створеного сепаратистами підприємства електромереж та виконувати вказівки його керівництва», - заявили на підприємстві.
У прес-службі зазначили, що такі незаконні дії є грубим порушенням Мінських угод, законодавства України та прав її громадян.

«Усунення від керівництва кваліфікованих фахівців, які здійснювали управління такими високотехнологічними процесами як диспетчеризація  і експлуатація магістральних електромереж та заміна їх не підготовленими для виконання цих функцій людьми, загрожує сталій роботі ОЕС України і, перш за все, надійності енергопостачання споживачів окупованої території  Донбасу», - кажуть у компанії.

В цій ситуації,  ДП «НЕК «Укренерго» вживає необхідних заходів для забезпечення ста​більної роботи енергосистеми України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: