Збірна Вельсу сенсаційно обіграла бельгійців у 1/4 фіналу Євро-2016

Збірна Вельсу сенсаційно обіграла у 1/4 фіналу Євро-2016 бельгійців 3:1 і вперше в історії пробилась до півфіналу великого турніру, передає Укрінформ.

Збірна Вельсу сенсаційно обіграла у 1/4 фіналу Євро-2016 бельгійців 3:1 і вперше в історії пробилась до півфіналу великого турніру, передає Укрінформ.

«Бельгію до фіналу вже ніхто не зупинить». Так казали більшість експертів перед грою і як аргумент наводили шалений атакуючий футбол команди проти угорців. Навіть кадрові проблеми бельгійців (ослаблений захист без Вермалена і Вертонгена та травма Азара) не затьмарювали їх силу та чесноти. Одним словом, шансів Вельсу давали небагато, хоча і визнавали, що «Дракони» це не лише Бейл.

Вже після стартових 20 хвилин фахівці стали називати цей поєдинок кращим на турнірі. Збірні одразу розпочали з розкішних атак. Після божевільного голу Наїнгголана Бельгія не зупинилась. Склалось враження, що «Червоні дияволи» мали намір зняти усі питання в матчі ще до перерви. Втім, Вельс не знітився і підловив суперника, який занадто захопився атаками. Відзначився Вільямс.

Загалом перший тайм то було свято атакуючого футболу. Команди насолоджувалися роботою з м’ячем і не пригальмовували. Бельгійці хоч формально і були вищими за класом, але суперник все нівелював за рахунок бажання, руху, нахабності.

Другий тайм Бельгія розпочала дуже гостро. Моментами «Червоні дияволи» просто втискали суперника у його штрафний. Дивина, але м’ячі влітали у протилежні ворота. Спочатку забив Робсон-Кану, а потім відзначився Воукс. Проти Бельгії зіграли кадрові втрати у захисті, брак досвіду (вони наймолодша збірна на турнірі) і характеру. Натомість Вельс краще рухався і  переважав суперника в комбінаційній грі. «Дракони» зробили більше передач, аніж суперник, причому точність цих передач склала 91%.

Отож, маємо чергову сенсацію на Євро-2016. При цьому, Вельс на відміну від Ісландії, зіграв у справжній атакуючий футбол. І проти кого! Проти переповненої зірками Бельгії. Основа успіху валлійців – сміливість, яка базується на блискучій організації гри.

Віддамо належне тренеру «Драконів» Крісу Коулмену за те, що він не став зациклювати гру на зірковому Бейлу, а побудував справжню команду. Щодо бельгійців, то для них це досвід на майбутнє. Через два роки на чемпіонаті світу Бельгія має стати сильнішою і битися за титул.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: