Київський суд відпустив екс-начштабу «Айдара» на поруки депутатам

Лихоліт-Валентин

Апеляційний суд Києва відпустив екс-начштабу батальйону територіальної оборони «Айдар» Валентина «Батю» Лихоліта на поруки депутатів Верховної Ради, передає Інтерфакс-Україна.

Апеляційний суд Києва відпустив екс-начштабу батальйону територіальної оборони «Айдар» Валентина «Батю» Лихоліта на поруки депутатів Верховної Ради, передає Інтерфакс-Україна.

Про це заявив голова на засідання суддя Апеляційного суду.

Сторона захисту просила відпустити В.Лихоліта під особисте зобов'язання.

Під час судового засідання В.Лихоліт зобов'язався неухильно брати участь у слідчих діях.

Прокурор під час засідання заявив, що не проти зміни запобіжного заходу, мотивуючи зміну думки сторони обвинувачення тим, що дізнався про наявність в обвинуваченого нагород від президента.

На поруки В.Лихоліта взяли народні депутати: від фракції «Самопоміч» Семен Семенченко та Єгор Соболєв, від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук та Андрій Лозовий.

Як повідомлялося раніше, Генеральна прокуратура України повідомила про підозру двом добровольцям батальйону територіальної оборони «Айдар» у скоєнні низки тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень.

Як повідомило в п'ятницю управління зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генпрокуратури України, зазначені добровольці вступили в 24-й батальйон територіальної оборони «Айдар» та отримали приватну вогнепальну зброю, а потім скоїли низку тяжких злочинів.

2 липня Печерський райсуд м.Києва заарештував на 2 місяці без права застави екс-начштабу батальйону територіальної оборони «Айдар» Валентина Лихоліта з позивним «Батя».

У свою чергу народні депутати й активісти заблокували залу Печерського райсуду і не дали вивезти В.Лихоліта в СІЗО.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що не згоден із запобіжним заходом у вигляді арешту екс-начштабу батальйону територіальної оборони «Айдар» В.Лихоліта.

За його словами, на сьогодні звинувачення на адресу В.Лихоліта зводяться до «фізичного насильства щодо деяких громадян у прифронтовій смузі та заволодіння їхнім майном - автомобілями тощо».

«Неповнота слідства, на мою думку, полягає в тому, що бійці «Айдару» на той момент не були забезпечені необхідними транспортними засобами для захисту держави, тому були змушені ці кошти добувати», - сказав генпрокурор.

«На мою думку, запобіжний захід обрана неправильно», - сказав Ю.Луценко.

Пізніше Ю.Луценко прибув до Печерського районного суду Києва, де очікувався розгляд апеляції у справі В.Лихоліта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: