25 нагороджено орденом «За мужність», з них 19 – посмертно

Президент Петро Порошенко відзначив орденом «За мужність» українських воїнів, які виявили особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Президент Петро Порошенко відзначив орденом «За мужність» українських воїнів, які виявили особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Про це повідомили в Адміністрації Президента.

Глава держави підписав відповідний Указ, яким нагороджено 25 військових, з них 19 посмертно.

Серед нагороджених сержант Віктор Наливайко (посмертно), який в березні 2014 року був мобілізований у Збройні Сили України до складу 30 ОМБр, виконував завдання в Херсонській області на кордоні з окупованим Кримом. Брав участь в бойових діях за Савур-Могилу, населений пункт Степанівка, зокрема, удвох з головним сержантом взводу, під постійними мінометними обстрілами противника, брав участь у пошуках зниклих військовослужбовців та техніки підрозділу на ворожій території. Під час штурму та зачистки населеного пункту Міусинськ Луганської області протягом тижня відпрацьовував завдання по зачистці вулиць та будівель, брав у полон бойовиків. Під час чергової зачистки та ведення боїв з підрозділом, ватажком якого був Моторола, його група потрапила під ворожий обстріл, Віктор Наливайко отримав осколкове поранення голови несумісне з життям. Загинув 12 серпня 2014 року.

Орденом «За мужність» нагороджено гранатометника Артема Романова (посмертно). З липня 2014 року по 7 липня 2015 року виконував бойові завдання в районі АТО в Луганській області. У ніч на 23 березня 2015 року група, у складі якої він був, проводила розвідку на одному із напрямків про орієнтовну наявну кількість підтягнутої терористами техніки та живої сили. Після успішного виконання завдання, повертаючись на блокпост група виявила дві диверсійно-розвідувальні групи противника. Командиром було прийняте рішення про ліквідацію противника, хоча сили були не рівні. Двома пострілами з РПГ 26 солдат Романов ліквідував частину групи, що дозволило нашим солдатам, після прицільного вогню, майже повністю знищити диверсійно-розвідувальні групи терористів.

4 липня 2015 року, виконуючи бойове завдання в районі Бахмутського шляху, загинув під час рятування поранених бійців- саперів з 24-jї бригади. Під час виконання бойових завдань показував особисту мужність і героїзм, що допомагало без важких втрат, виконувати поставлені задачі. Був відмінний гранатометником, користувався авторитетом у товаришів і командирів.

Серед нагороджених посмертно також молодший сержант Василь Клименко, який з березня по серпень 2014 року брав участь в антитерористичній операції в Східних областях України. Молодший сержант був снайпером. В ніч з 23 на 24 червня 2014 року молодший сержант з іще шістьма військовослужбовцями їхав у відпустку. По дорозі додому вони потрапили в полон. Василь Клименко почав чинити опір бойовикам та був розстріляний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: