Камери відеофіксації вже зафіксували порушень на 3 мільйони гривень

За 6 годин тестового режиму всього на 3 камерах відеофіксації зафіксовано порушень на суму штрафів три мільйони гривень.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбук.

«Запустили пілотний проект роботи системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху. Будьте уважніше, зовсім скоро буде працювати не пілот - і будуть нараховуватися не умовні штрафи, а реальні - без участі поліцейського. Включаємо самодисципліну!» – написав Аваков.

Камера фіксує перевищення швидкості, після чого дана інформація передається в центр обробки даних Національної поліції. Отримана інформація обробляється оператором - поліцейським, з використанням наявних баз даних МВС. В результаті обробки виноситься електронне адміністративне постанову, яке в подальшому буде направлятися власнику транспортного засобу.

Власникам транспортних засобів з державною реєстрацією постанову відправлятиметься Укрпоштою. Щодо транспортних засобів з іноземною реєстрацією - Держприкордонслужбі (з метою вручення адміністративного постанови особі, яка ввезла цей транспортний засіб на територію України).

«На першому етапі роботи системи будуть використовуватися дані, отримані з камер, встановлених в місті Києві (1 камера - вул. О. Теліги, 61) і Одесі (2 камери - транспортна розв'язка «Конюшиновий міст»). Це тест. Всього ж по всій країні - в режимі реального експлуатації-будуть встановлені тисячі камер», – зазначив міністр.

Станом на сьогоднішній день в Україні збільшилася кількість ДТП на 26%. ДТП з постраждалими за 6 місяців до: 2015 рік - 9 900 осіб, 2016 - 12 500 осіб. За 6 місяців 2016 року в ДТП загинуло 1,5 наших громадян і травмовано більше 15 тис. осіб.

«Ви будите сміятися, але за 6 годин тестового режиму всього на 3 камерах відеофіксації зафіксовано порушень на суму штрафів близько 3 млн.грн! А якщо цих камер буде 5000?! Для того, щоб був порядок і комфорт на дорогах доведеться зайнятися самодисципліною - кожному з нас», – написав Аваков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: