Коли у Львові з’явиться е-квиток?

Технічне завдання для оголошення тендеру по е-квитку планують сформувати до кінця літа.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Як розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, технічне завдання для оголошення тендеру з закупівлі послуг для впровадження електронного квитка у громадському транспорті планують сформувати до кінця літа цього року.

Він зазначив, що до Львова приїжджали експерти ЄБРР, з якими обговорювали це питання.

«Ми обговорили технічне завдання для формування тендера з впровадження е-квитка. Ми обговорили всю структуру, розказали про наше бачення, розказали про досвід, який ми бачили в країнах Балтії та інших країнах.

Ми бачимо, що е-квиток у Львові буде у вигляді ІД-картки, яка є доступом до сервера, на якому буде зберігатися вся база даних про мешканців. Картка буде служити кодом доступу до інформації, а не інформація зберігатися буде на картці. Це, на нашу думку, набагато спрощує систему електронного квитка і вона буде набагато легша в експлуатації. Я думаю, що  на кінець літа ми сформуємо технічне завдання для оголошення відповідного тендеру для закупівлі», - розповів Олег Береза.

Він зауважив, що питання е-квитка ще обговорять на робочій групі, з залученням громадськості та депутатів. «Щоб вони розуміли, що нам порекомендували фахівці», - додав Олег Береза.

Він також зазначив, що місто має бачення не використовувати на впровадження е-квитка всю суму, яка передбачена попередньою угодою у ЄБРР, а скерувати їх і на вдосконалення системи безпеки організації дорожнього руху в місті.

«Є таке бачення що ми не будемо використовувати суму в розмірі, яка передбачена попередньою угодою з ЄБРР.  Це буде дещо менша сума. А ці гроші можна використати для вдосконалення системи безпеки організації дорожнього руху у Львові. Ми обговорили це зі спеціалістами ЄБРР. Бо електронний квиток служить дуже доброю ідеєю для вдосконалення роботи громадського транспорту, коли створюються певні умови для нормальної роботи руху самого громадського транспорту через систему пріоритизації та створення «зелених» коридорів.

Я думаю, ми угоду з ЄБРР розширимо, враховуючи, що зараз на ринку є нові технології  в сфері ІТ і удосконалюються системи електронного квитка. Я думаю що ми цим повинні скористатися, вивчити досвід оптимальних країн. До прикладу, у країнах Балтії найдосконалішу систему е-квитка має Естонія», - додав Олег Береза.

Нагадаємо, 18 березня цього року у Львівській міській раді відбулось підписання угоди про наміри щодо підготовки кредитного фінансування проекту автоматизованого збору оплати за проїзд у громадському транспорті Львова. Таким чином Європейський банк реконструкції та розвитку задекларував готовність надати кошти ЛКП «Львівавтодор» під гарантії міста на впровадження системи електронного квитка. Розмір позики, яку готовий надати банк – не більше 10 млн євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: