На Львівщині через припинення малого прикордонного руху планують перекрити трасу

Сьогодні на Львівщині, о 10.00, місцеві мешканці планують перекрити трасу міжнародну трасу. Причина – тимчасове припинення малого прикордонного руху.

Про це інформує Варта-1.

«Кордон на Шегині. Зовсім немає черги, але через скасування перетину кордону за допуском MRG – «щирі українці» хочуть перекрити трасу, яка веде до кордону із Польщею.

Перекриття планується людьми о 10:00, присутні вже і журналісти», – повідомив координатор Варти-1 Ігор Зінкевич.

Натомість у Держприкордонслужбі заявляють, що на україно-польському кордоні практично відсутні черги, бажаючі відвідати Польщу можуть планувати подорож.

«Ситуація діаметрально відрізняється від тієї, яка була вчора, позавчора і в попередні дні, тому що зараз на україно-польському кордоні, в усіх пунктах пропуску практично відсутні черги. Буквально по кілька автомобілів перебуває перед пунктами пропуску і фактично ті люди, які з інших регіонів і планують поїхати до Польщі, вони можуть зробити це абсолютно вільно», - сказав Олег Слободян, речник Держприкордонслужби в ефірі 112 каналу.

Він зазначив, що значну частину трафіку, який складався на українсько-польському кордоні, представляли учасники малого прикордонного руху.

Припинення МПР пов’язане з проведенням саміту НАТО у Варшаві та Світовими днями молоді у Кракові. Це тимчасове рішення у рамках двосторонньої угоди між Україною і Польщею. За інформацією МЗС Польщі, МПР буде відновлено 2 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: