Нацполіція: За 8 годин автоматичні камери зафіксували 6 тисяч порушень ПДР

Така кількість порушень виявлена трьома комплексами автоматичної фіксації ПДР, два з яких встановлені в Одеській області, ще один – у Києві. Переважно фіксувалися випадки перевищення швидкості.

Про це повідомила глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе сьогодні, 4 липня, під час запуску пілотного проекту фотовідеофіксації порушень ПДР, інформує Урядовий портал.

Хатія Деканоідзе зазначила, що пілотний проект, який стартує сьогодні, дасть змогу визначити всі параметри системи, необхідні для фотовідеофіксації порушень, зокрема – місця  розташування камер, технічні вимоги до них, механізм виявлення і фіксації правопорушень, обробку та зберігання інформації про них тощо. Після завершення пілотного періоду і вивчення його результатів прийматиметься рішення про подальший розвиток концепції.

«Ми сподіваємося, що до кінця року всі основні «артерії» і міста будуть перекриті», – зазначила ХатіяДеканоідзе.

Вона також повідомила, що після проведення тестового періоду, визначення параметрів системи та отримання необхідних ліцензій буде проведено тендер. У ньому зможуть взяти участь міжнародні компанії.

«Сподіваємося, що цей важливий пілотний проект дасть нам можливість до кінця розробити всю концепцію відеофіксації і забезпечення безпеки наших міст і міжнародних трас», – зазначила глава Національної поліції України, додавши, що перші підсумки планують підбити після кількох тижнів роботи системи.

Хатія Деканоідзе також повідомила, що сьогодні упродовж перших восьми годин роботи три автоматичних комплекси (два – в Одеській області, ще один – у Києві) зафіксували шість тисяч порушень Правил дорожнього руху. Переважно фіксувалися випадки перевищення швидкості, хоча з допомогою системи поліцейські планують виявляти інші порушення ПДР: проїзд на червоне світло, перетин подвійної осьової лінії тощо.

У Центрі обробки інформації працюватимуть 15 операторів. У разі виявлення системою порушення ПДР вони звірятимуть інформацію з базою даних сервісних центрів МВС, а потім формуватимуть постанову про адміністративне правопорушення. Це повідомлення з допомогою оператора поштового зв’язку доставлятиметься власнику автомобіля, який упродовж 10 днів матиме змогу оскаржити постанову або сплатити штраф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: