Порошенко підписав закон про зниження акцизу на старі авто

Президент України Петро Порошенко підписав закон про стимулювання ринку старих автомобілів, згідно з яким до 1 січня 2019 року значно знижено акцизний збір для ввезення таких автомобілів фізичними або юридичними особами за умови ввезення одного автомобіля на рік.

Про це прес-секретар глави держави Святослав Цеголко написав на своїй сторінці в Твіттері.

За його словами, також було досягнуто домовленості, що в четвер будуть внесені до цього закону зміни, «щоб уникнути зловживань».

Як повідомлялося, відповідний законопроект було ухвалено парламентом України 31 травня, підписано спікером Андрієм Парубієм 16 червня поточного року і передано на підпис президенту. Підписанню А.Парубієм цього закону передувала невдала спроба скасувати його.

У понеділок, 4 липня Кабінет Міністрів України запропонував президентові П.Порошенку підписати цей закон.

Документ вступає в силу з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.

Згідно із законом передбачено зниження ставок акцизного податку лише на легкові автомобілі, випущені після 1 січня 2010 року, а також заборонено ввезення автомобілів з країни, визнаної агресором/окупантом.

Відповідно до закону, зокрема, ставки на старі автомобілі з об'ємом циліндра двигуна внутрішнього згоряння до 1 тис. куб. см запропоновано встановити акциз у розмірі EUR0,102 за 1 куб. см (аналогічно новим авто), що в 10,7 рази менше чинної ставки акцизу для таких авто не старше п'яти років (EUR1,094).

Найбільше зниження ставки акцизного збору передбачено на автомобілі з об'ємом циліндра двигуна 1-1,5 л: їх пропонується відповідно знизити майже в 22 рази - до EUR0,063 за 1 куб. см об'єму двигуна.

Ставка акцизу для автомобілів з двигуном 1,5-2,2 л знижується в 6,2 рази - до EUR0,267, з двигуном 2,2-3 л - до EUR0,276 (у вісім разів), з двигуном понад 3 л - до EUR2,209 (в 1,5 рази).

Документом також передбачено зниження ставок акцизного збору на старі легкові автомобілі з дизельними і напівдизельні двигунами.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: