Україна запровадить контрсанкції стосовно РФ

Україна планує запровадити дзеркальні торговельні і транзитні санкції стосовно Російської Федерації після прийняття президентом РФ Володимиром Путіним нового указу щодо обмеження переміщення українських товарів територією РФ.

Про це інформує Інтерфакс.
«Насамперед ми внесемо дзеркальні санкції проти дій РФ щодо товарів українського походження і щодо транзиту, який проходить до інших країн. Це абсолютно чітка позиція, яка відповідає міжнародному праву, СОТ та ЄС. Друге: ми піднімемо дзеркально митний збір на російські товари, які ввозяться в Україну. Усе це набуде чинності коли, відповідно, указ президента набуде чинності», - сказав він під час погоджувальної ради Верховної Ради в понеділок.
Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 29 червня продовжив до кінця 2017 року дію продовольчого ембарго стосовно держав, які ввели санкції проти Росії, а МЕРТ України у відповідь на це запропонувало дзеркально продовжити дію українських контрсанкцій на такий самий період часу. Російське ембарго діє для українських товарів із 1 січня 2016 року. У відповідь уряд України від початку цього року затвердив торговельні контрзаходи і заборонив постачання російських продуктів харчування, а також низки інших товарів, сумарна вартість імпорту яких відповідає вартості забороненого РФ українського експорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: