Відтепер податок стягують тільки з пенсії, яка перевищує 10740 гривень

З 1 липня будуть оподатковуватися тільки пенсії, які перевищують 10740 гривень. З цієї суми будуть стягувати 1,5 відсотка військового збору та 18 відсотків податку на доходи фізичних осіб.

Про це сьогодні, 4 липня, під час прес-конференції повідомила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду у Львівській області Руслана Іванкова.

«З 1 липня внесено зміни до Податкового кодексу України. І тепер оподаткуванню підлягають пенсії, сума яких перевищує десять розмірів прожиткового мінімуму. Прожитковий мінімум для непрацездатних осіб на початок 2016 року становив 1074 грн», - каже вона.

Також Руслана Іванкова нагадала, що з січня 2016 року оподатковувалися пенсії, які перевищували розмір у сумі трьох мінімальних заробітних плат, тобто більше, ніж  4134 гривень. З неї знімали 15 відсотків податку на доходи фізичних осіб та 1,5 відсотка військового збору.

Не оподатковуються пенсії учасників бойових дій в період Другої світової війни, інвалідів війни та осіб на яких поширюється чинність статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: