ЗСУ візьмуть участь у 4 навчаннях за кордоном і в одному на Яворівському полігоні

Збройні сили України до кінця поточного року візьмуть участь у 4 багатонаціональних навчаннях за кордоном і в одному багатонаціонального командно-штабному навчанні на Яворівському полігоні (Львівська обл.).

Про це повідомив начальник ГУ військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних сил України Леонід Голопатюк, пише Інтерфакс-Україна.

Л. Голопатюк на брифінгу в Києві у вівторок поінформував, що, зокрема, з 7 до 18 листопада 2016 року у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) відбудуться багатонаціональні командно-штабні навчання «Кленова арка-2016». Загальна чисельність учасників навчань буде до 300 військовослужбовців, з них до 150 осіб від ЗСУ.

Крім того, українські військові з 26 липня до 7 серпня 2016 року в Румунії візьмуть участь у багатонаціональному командно-штабному навчанні із залученням військ «Saber Guardian 2016». Зокрема від ЗС України у навчаннях візьмуть участь до 15 військовослужбовців і штаб батальйонної та тактичної групи ЗСУ до 38 осіб.

Також у Литві 1-12 серпня відбудуться багатонаціональні навчання «Флейминг Тандер-2016», в яких візьмуть участь до 50 військовослужбовців Збройних сил України озброєнням і військовою технікою (мінометний взвод).

За словами Л. Голопатюка, з 19 до 23 вересня в 2016 році до 30 українських військових візьмуть участь у командно-штабному навчанні "Світла лавина-2016" у Румунії.

Крім того, заплановано участь до 70 українських військовослужбовців у командно-штабному навчанні із залученням військ REGEX-2016, що відбудуться у Боснії і Герцеговині.

Представник Генштабу поінформував, що на сьогодні 507 військовослужбовців ЗСУ беруть участь у 10 міжнародних операціях з підтримки миру і безпеки у 8 країнах світу та поблизу Аб'єй під проводом ООН і НАТО і у складі спільних миротворчих сил у Придністровському регіоні.

За його словами, в першому півріччі 2016 року українські військовослужбовці залучалися до участі в 14 багатонаціональних навчаннях як офіцери штабу або спостерігачі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: