Київ прийняв майже 3 тисячі тонн львівських відходів

На сміттєспалювальному заводі «Енергія» (Київ) відсортовано і спалено близько 3 тисячі тонн відходів, відправлених Львовом до столиці, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації (КМДА) з посиланням на заступника її голови Петра Пантелєєва.

Про це інформує Інтерфакс.
«На жоден зі столичних полігонів – ні на №5, ні на №6 – львівський сміття не надсилається. Є лише два шляхи для відходів зі Львова – сортування і спалення на «Енергії». Це не несе екологічних наслідків для міста, адже на зазначеному заводі рівень забруднень у результаті спалювання сміття не перевищує гранично допустимих норм», - заявив Пантелєєв.
За його словами, Київ поступово скорочуватиме кількість відходів, що привозяться з Львова, оскільки в столиці щодня прибуває близько 100 тонн сміттєвих відходів.
«Приймати відходи Київ зможе лише до кінця липня. Ми мали чітку домовленість з львівським муніципалітетом саме з урахуванням цих термінів. З 1 серпня на заводі «Енергія» розпочнеться плановий ремонт обладнання, тому до цієї дати Львів має знайти інші місця для утилізації відходів», - резюмував Пантелєєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: